Het Syndroom van Turner was voor ons (medewerkers DoorOntwikkeling) een geheel onbekend iets, totdat we het verhaal van M lazen. Het betreft een aangeboren aandoening.. En om nu niet te diep op de aandoening in te gaan, lazen we wel over de issues die je bij geboorte meekrijgt. Dat zijn er best veel. En dat geeft best wel wat uitdagingen.
Een, voor bijna iedereen, heel basale activiteit is om zelfstandig je eigen billen te kunnen afvegen. Wanneer je armen niet lang genoeg zijn vormt dit een groot probleem. Hoe ga je hier mee om, waar loop je tegen aan en hoe kan je zoveel mogelijk je eigen zelfstandigheid hierin borgen? Want niemand wil afhankelijk zijn van iemand anders in zo'n privé probleem.
Dat de maatschappij tekort schiet in het aanbieden van hulp in deze was ons direct duidelijk. Buiten worden gesloten omdat er niemand bereid is te helpen tijdens heel belangrijke uitjes als 8e groep kamp? Dat gunnen wij als Doorontwikkeling niemand!
Dit was voor ons de reden om de hulpvraag op te pakken waar het eerder was blijven liggen. Een eerder bedacht ontwerp voldeed niet en vroeg om een vertaalslag.
We zijn enkele keren in gesprek gegaan en kwamen al snel tot de conclusie dat er niet eens zo heel veel ‘lengte’ miste om de veeghandeling uit te kunnen voeren.
Door wensen, behoeftes, voor -en nadelen van eerder ontwerp duidelijk in kaart te brengen is door Anna Peterzon een eerste nieuw concept productontwerp gemaakt. Deze is geprint in de 3D printer en verstuurd naar M. Zij kon het concept (2 verschillende uitvoeringen) gaan uittesten.
Het is onze bedoeling om op korte termijn het concept ontwerp uitvoerig te bespreken en wensen dat M het hulpmiddel spoedig kan gebruiken en dat het haar een beetje helpt in een zelfstandig leven.